Distansutbildning: OSA – Organisatorisk och Social Arbetsmiljö, 3 h

OSA - Organisatorisk och social arbetsmiljö: vad är det? Kan du lagkraven i AFS 2015:4? Vilka effekkter får vi av friska medarbetare och chefer?

Många företag är vana vid och ganska duktiga på att identifiera och minska fysiska risker. Men hur ligger det till med de organisatoriska och sociala aspekterna (OSA)? Jobbar vi med dessa frågor i det systematiska arbetsmiljöarbetet tro? Ta del av OSA innebär för dig och din organisation. Vi har belysande övningar, exempel och reflektioner kring de exempelvis arbetsbelastning, kränkande särbehandling och arbetstidens betydelse för prestationen. Rätt hanterat blir detta ett jättelyft för er. Potentialen är mycket stor. Nu kör vi!

Ta chansen att utbilda er online! Du sitter hemma i lugn och ro!

Vi kör via Zoom!

Varmt välkommen med din anmälan!

Information

Datum: 11 maj, 2020 Tid: 08:30 - 11:30 Plats: Distans - Online Pris: 1900 kr
Lägg till i Min kalender
Utbildningsansvarig: Martin Freed Tel: 0706-95 97 96

För vem

Utbildningen riktar sig till dig vill lära dig mer om OSA, t ex arbetsmiljösamordnare, chefer och skyddsombud.

Praktisk information

För mer info se våra anmälningsvillkor.

Program

  • Arbetsmiljöns tre dimensioner – fysisk, organisatorisk och social
  • Skillnaden mellan arbetsmiljö, hälsa och säkerhet
  • AFS 2015:4 – OSA-organisatorisk och social arbetsmiljö: en översikt
  • Tre viktiga områden – arbetsbelastning, arbetstid och kränkande särbehandling
  • Chefens kunskaper – vad förväntas
  • Tidiga och sena tecken på ohälsa
  • Vad krävs i form av policy och mål?
  • Vad är kränkning och vad är diskriminering
  • Friskfaktorer, inte bara riskfaktorer
  • OSA i det systematiska arbetsmiljöarbetet

Anmälan

Distansutbildning: OSA – Organisatorisk och Social Arbetsmiljö, 3 h

Anmälningstiden har gått ut


Tillbaka till alla utbildningar

Föreläsare

Martin Freed

Civilingenjör, MSc
Styrelseordförande, Managementkonsult och partner
Tel: 0706-95 97 96

Jag är mycket intresserad av ledarskap, utbildning och lärande och har de senaste tjugofem åren arbe...tat med professionell kompetensutveckling på lite olika sätt. För det mesta möter du mig som föreläsare och talare i samband med utbildningar, kurser och seminarier. Jag har också hunnit med att vara VD för två företag och försöker använda mig av de erfarenheter som dessa utmaningar gav mig – såväl positiva som negativa. Egna upplevelser är viktigt för trovärdigheten, har jag lärt mig. Vad är det egentligen som är så spännande med utbildning? Jag har funderat mycket på den frågan. Förmodligen därför den ena dagen inte är den andra lik. Dessutom är varje publik i sig unik och man lär sig så länge man har elever som någon uttryckte det. Jag inser också att jag älskar det där särskilda ögonblicket där man de facto ser att polletten trillar ner. En glimt av möjlighet och insikt tänds. Jag kan då se att det vi skapat i samband med kursen kommer att starta positiva spiraler hemma hos kunderna. Känslan efter varje kurs är alltid densamma – en stor tacksamhet över att få arbeta med något så meningsfullt och givande. Lika stimulerande är det att arbeta med mina kollegor. Här är vi Effortianer - några ganska olika människor som formar en mycket intressant och utmanande helhet. Och med det gemensamma att vi vill göra en positiv skillnad som gör en skillnad. Humor är lika viktigt som ekonomi har vi sagt många gånger. Ta mig tusan om vi inte faktiskt menar det. Läs mer