1 juni 2017

Två praktikanter i hållbarhetsdjungeln

Fotografi på två zebror bland gröna buskar

Hej, Paola och Oskar här!

Från första dagen på Effort var vi båda taggade på att vara här! Vi märkte snabbt att Effort Consulting är ett företag som uppmuntrar eget tänkande och där vi som praktikanter fick möjlighet/förväntades uttrycka åsikter och idéer kring olika projekt och arbetsuppgifter.

Agil lansering av ny hemsida

Under våren startade Effort flera projekt, varav vissa var i direkt koppling till marknad- och kommunikationsområdet. Först ut var att förbereda Efforts nya hemsida för lansering. Vi fick grundläggande kunskaper i WordPress och fick vara med och utveckla satsningen med att skapa innehåll för digitala kanaler.

Nästa grej var att hitta ett optimalt koncept för att göra webinars. Det första hålls, efter diverse tester, nu i veckan! Det har varit intressant att få ansvara för och leda företaget i denna process.

En annan nyhet från Effort under våren var verktyget Hållbart Evenemang. Vi har fått möjligheten att delta vid bland annat frukostseminarium såväl som i arbetet med att utveckla verktyget. Sammanställning av paketering och erbjudande samt utvärdering av prisförslag ingick i processen.

Content marketing med trafik driven från sociala medier

En stor del av det dagliga arbetet har varit uppdateringar i sociala medier såsom Facebook och LinkedIn, i syfte att visa på den kunskap som nu finns tillgänglig på effort.se i form av blogginlägg och kundcase. Detta är texter som vi också fick möjlighet att både skriva samt utvärdera och korrigera andra medarbetares texter innan publicering.

Roligast har nog ändå det strategiska arbetet och tänkandet varit. Hur ska kommunikationsarbetet struktureras? Hur ska hemsidan se ut för att besökarna enkelt ska hitta det de letar efter? Hur ska Effort tänka kring sin profilering, både internt och externt? Att få blanda praktiskt arbete med att hela tiden tänka hur det kan göras bättre, smartare eller effektivare har varit en nyttig erfarenhet.

Härliga medarbetare och bra arbetsmiljö

Slutligen har vi fått förmånen att träffa alla fina medarbetare, lära känna dem och på nära håll se deras passion för hållbar utveckling samt aktiva arbete tillsammans med sina kunder, något vi inspirerats av och tar med oss i framtiden.

Vi tar med oss många lärorika kunskaper och erfarenheter in i vårt fortsatta yrkesliv och vi tackar Effort för denna tiden! : D

Är du eller någon du känner intresserad av att göra praktik inom kommunikation och marknadsföring, läs mer i länken nedan.

/ Paola och Oskar