18 december 2017

[Eau]Bottle – Sveriges snällaste flaska?

Fotografi på fyra unga vuxna som umgås på stranden. En kvinna är i fokus och hon plockar upp en blå EauBottle från sanden.

Är du ute efter en bra julklapp till företaget eller familjen?! Med flaskan [Eau]Bottle bidrar du till att brunnar borras i Bulingin i Ghana samtidigt som du får en hållbar flaska att använda till träning eller utflykter.

[Eau]Bottle är en flaska med termosfunktion som håller ditt vatten kallt i 24 timmar, och kaffet varmt i 12 timmar. Grundaren till [Eau]Bottle är Björn Almér som tidigare drev Sveriges ”snällaste kaffekedja” Barista Fair Trade Coffee. Baristas affärsidé är att bidra med en skolmåltid i Etiopien för varje fika som säljs i Sverige. Nu har Björn lämnat Barista och satsar på att skapa ytterligare ett företag med hållbarhet i fokus.

[Eau]Bottle finns just nu att köpa på företagets hemsida för leverans under början på nästa år. Flaskan kommer fortsätta att utvecklas med input från bland annat Green Peace för att bli så hållbar som möjligt ur alla aspekter. En flaska vatten ger i praktiken en person i Bulingin vatten under 7 års tid. Det tycker vi har potential att klassa in som Sveriges snällaste vattenflaska! Vad tycker du?

Läs mer om [Eau]Bottle >>