Samlad illustration med två cirklar. Ikonen för Utbildning och inspiration (mörkblå cirkel med en bok med ett äpple ovanpå) samt en cirkel med fotografi från en workshop.

Vem vänder sig våra utbildningar till?

Vi erbjuder både öppna och skräddarsydda utbildningar och man kan delta som en grupp eller individuellt. Genom åren har vi haft många deltagare från privat och offentlig sektor, både från stora och små organisationer.

När behövs våra utbildningar?

Våra utbildningar ger dig och dina kollegor smarta verktyg som hjälper er att stärka upp er kompetens ytterligare. Med våra utbildningar inom certifiering och kvalitetsarbete kan du till exempel höja företagets kompetens inom ISO-certifieringar, nå upp till krav från upphandlare och ägare eller få bättre utväxling i din investering i en ISO-certifiering. Vi erbjuder också utbildningar inom miljö, sociala frågor och arbetsmiljö, allt från introduktionskurser till nischade specialistutbildningar. I många fall ingår företagsanpassade utbildningar och seminarier också som en del av våra konsultuppdrag.

Hur är våra utbildningar utformade?

Vår pedagogik bygger på en enkel och väl beprövad metodik med grund i Kurt Lewins teori om framgångsrik förändring: tina upp – genomför – frys ned.

  • Tina upp – ofta förberedande frågor eller dokumentgranskning för att trigga igång reflektioner
  • Genomför – praktiska övningar och relevanta exempel från verkligheten
  • Frys ned –  omsätta lärandet  i faktisk förändring på hemmaplan. På utvalda utbildningar gör vi även en gemensam reflektion några veckor efter kursen som fördjupning.

Våra utbildare har stor erfarenhet av att förmedla både teori och praktiska tips på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Vi är noga med att skapa en känsla och stämning där alla ska få känna sig bekväma att delta aktivt genom att ställa frågor, engagera sig i övningar och bidra med egna perspektiv. Målet är att ni som deltagare ska få kunskap, engagemang och kraft att driva förändring på er hemmaplan.

Kontakta oss för mer info om våra utbildningar

Martin Freed

Civilingenjör, MSc
Styrelseordförande, Managementkonsult och partner
Tel: 0706-95 97 96

Jag är mycket intresserad av ledarskap, utbildning och lärande och har de senaste tjugofem åren arbe...tat med professionell kompetensutveckling på lite olika sätt. För det mesta möter du mig som föreläsare och talare i samband med utbildningar, kurser och seminarier. Jag har också hunnit med att vara VD för två företag och försöker använda mig av de erfarenheter som dessa utmaningar gav mig – såväl positiva som negativa. Egna upplevelser är viktigt för trovärdigheten, har jag lärt mig. Vad är det egentligen som är så spännande med utbildning? Jag har funderat mycket på den frågan. Förmodligen därför den ena dagen inte är den andra lik. Dessutom är varje publik i sig unik och man lär sig så länge man har elever som någon uttryckte det. Jag inser också att jag älskar det där särskilda ögonblicket där man de facto ser att polletten trillar ner. En glimt av möjlighet och insikt tänds. Jag kan då se att det vi skapat i samband med kursen kommer att starta positiva spiraler hemma hos kunderna. Känslan efter varje kurs är alltid densamma – en stor tacksamhet över att få arbeta med något så meningsfullt och givande. Lika stimulerande är det att arbeta med mina kollegor. Här är vi Effortianer - några ganska olika människor som formar en mycket intressant och utmanande helhet. Och med det gemensamma att vi vill göra en positiv skillnad som gör en skillnad. Humor är lika viktigt som ekonomi har vi sagt många gånger. Ta mig tusan om vi inte faktiskt menar det. Läs mer