Hållbarhetsarbete är att vårda resurser

Att arbeta med hållbarhet på Effort Consulting går ut på att utveckla och vårda våra kunders olika tillgångar. Det kan vara att identifiera nyckelfaktorer för effektivare processer, anpassa strategin och affärsmodellen till en förändrad omvärld eller att analysera er leverans för nöjdare kunder. Det kan också vara att analysera miljöpåverkan eller stärka samsynen och samarbetet i ett team. Vi vill bidra till organisationer som är hållbara i alla delar. Organisationer som arbetar med att stärka  det som är positivt och minimerar det som gör skada.

Hållbarhet utgår från intressenterna

Vad är hållbarhet för er? Det beror på. Det beror på vad era kunder, ägare, medarbetare, partners och leverantörer tycker är viktigt. Sedan måste myndigheter och lagstiftningen få säga sitt. Till sist har vi dem som inte hörs så väl: naturen, klimatet, de på marginalen och barnen. Att lyssna till dessa olika röster och balansera det som är viktigt för dem ger en riktning att styra efter. Vi kallar det intressentdialog och väsentlighetsanalys.

Hållbarhetsarbete = Verksamhetsutveckling. Med en twist

Vi är managementkonsulter med kompletterande kunskap och erfarenheter. Beroende på vilka som är era viktigaste frågor skräddarsyr vi den lösning/bemanning som passar bäst. Det handlar om att ha detaljkunskap om just er bransch, marknad eller förutsättningar. Samtidigt ska vi hela tiden vara medvetna om helheten och se konsekvenserna av de förändringar vi föreslår och driver. Det är hållbar verksamhetsutveckling som vi ser det. Om du vill veta mer om vår unika approach – kontakta oss så berättar vi mer!