Webinar: Få fart på miljöarbetet

Idag är det fler som förväntar sig mer av företags miljöarbete, inte minst kunder, medarbetare och de talanger ni säkert vill attrahera. Men tiden springer så gärna iväg på allt det dagliga som måste göras. Det är svårt att komma igång eller att ta nästa steg. Välkommen på ett webinar som ger er en knuff i rätt riktning.

Information

Datum: 24 maj, 2019 Tid: 10:00 - 10:30 Plats: Skype för företag
Lägg till i Min kalender

Fler datum för utbildningen

Aspekter, policy och mål – inte så krångligt som det låter

På det här seminariet tar vi er igenom några enkla idéer för att avgöra hur just er verksamhet påverkar miljön och hur ni kan utvärdera vad ni bör prioritera att arbeta med. Det som på ISO-språk brukar kallas för betydande miljöaspekter. Utifrån detta blir det enklare att se vad er miljöpolicyn bör innehålla. Du får också värdefull input i hur ni kan tänka när ni ska sätta miljömål, göra handlingsplaner och inte minst för att komma igång med uppföljningen.

Ni kanske redan har ett miljöarbete men som inte ger de effekter ni vill ha? I så fall kan seminariet ge dig inspiration kring hur du på ett tydligare sätt kan knyta miljöaspekterna till det som händer i verksamheten och hur du kan koppla det till era affärer och på så sätt skapa engagemang i arbetet.

Det blir helt enkelt en crash course i hur ni kan ta ett kliv framåt i miljöarbetet!

 

Föreläser gör Hanna Bergendahl. Hanna arbetar som konsult med fokus på miljöcertifiering, hållbar affärsutveckling och interna revisioner. Hon har i sin roll på Effort arbetat länge som hållbarhetsansvarig inom hotell- och konferensbranschen och har i grunden en examen i Företagsekonomi med inriktning mot ekologisk ekonomi.

PRAKTISK INFORMATION

En vecka innan eventet får du en inbjudan med länk till webinariet som håller på mellan 10:00 – 10:30, därefter hänger föreläsaren kvar en stund för er som har frågor eller funderingar.

Plattformen är Skype för företag. Har du inte Skype installerat på datorn finns en webb-applikation att tillgå direkt från inbjudan.

 

Varmt välkommen!

Anmälan

Webinar: Få fart på miljöarbetet

Anmälningstiden har gått ut


Tillbaka till alla utbildningar

Föreläsare

Hanna Bergendahl

Företagsekonom inriktning Ekologisk Ekonomi​
Managementkonsult
Tel: 0706-95 97 94

'If you think you're too small to have an impact, try going to bed with a mosquito in the room.' Det... är ett citat av Body Shops grundare Anita Roddick som jag ofta återkommer till. För visst är det ibland svårt att intala sig att de små förändringarna man själv kan åstadkomma verkligen har en betydelse i det stora perspektivet. Vad spelar det för roll om jag cyklar till jobbet eller källsorterar mina värmeljushållare när det samtidigt finns stora företag som helt struntar i att ta sitt hållbarhetsansvar? Min absoluta övertygelse är dock att allt vi gör faktiskt spelar roll. Varför skulle vi annars gå och rösta? Demokratin, liksom hållbarhetsfrågorna bygger på allas deltagande och tron i att ett medvetet handlande kan sprida ringar på vattnet.

I konsultrollen försöker jag applicera detta förhållningssätt på företagsnivå. Att inspirera till att tänka och agera hållbarhet i alla led och att få medarbetare och ledning att dra åt samma håll ser jag som en av mina viktigaste uppgifter. Det är ofta en stor utmaning men en spännande sådan som kräver både förmågan att kunna sätta sig in i företagets vardag men att samtidigt behålla distansen och se företaget i det större perspektivet. En stor del av min tid arbetar jag som hållbarhetsansvarig för två hotell- och konferensanläggningar. Utöver detta använder jag gärna min kompetens inom ledningssystem, miljömärkning Svanen och processutveckling i olika typer av uppdrag.
Läs mer