Utredningsmetodik – efter olycka och tillbud

Serösa företag arbetar förebyggande genom riskanalyser. Men likväl inträffar olyckor och tillbud. Hur bör vi arbeta då? Det är då vi vet som mest och då vi har chans att lära oss som mest.

Utbildningen ges i samarbete med Janke Wikholm AB.

Information

Datum: 13 - 15 juni, 2017 Tid: 08:30 Plats: Göteborg Pris: 13900 kr
Lägg till i Min kalender
Utbildningsansvarig: Niclas Järnros Tel: 0706-95 97 91

Kursens mål

Kursen syftar till att gå igenom hur man systematiskt kan arbeta för att hitta grundorsakerna till att olyckor och tillbud inträffar. Hur förhindrar vi att dessa inträffar igen? Vilka lagkrav måste vi känna till?

Kursens innehåll

  • Grundläggande definitioner
  • Metoder för olycksutredning
  • Händelse- och barriäranalys
  • Vad gör vi med utredningarna?förändring och lärande
  • Vad gräver lagstiftningen?
  • Varför händer olyckor?
  • Frivilligt skriftligt prov

För vem?

Utbildningen vänder sig till säkerhetschefer, arbetsmiljöchefer, miljöchefer, chefer på olika nivåer, skyddsingenjörer och arbetsmiljöingenjörer, huvudskyddsombud och skyddsombud, arbetsledare och produktionsansvariga.

Anmälan

Utredningsmetodik – efter olycka och tillbud

Anmälningstiden har gått ut


Tillbaka till alla utbildningar

Föreläsare

Martin Freed

Civilingenjör, MSc
Styrelseordförande, Managementkonsult och partner
Tel: 0706-95 97 96

Jag är mycket intresserad av ledarskap, utbildning och lärande och har de senaste tjugofem åren arbe...tat med professionell kompetensutveckling på lite olika sätt. För det mesta möter du mig som föreläsare och talare i samband med utbildningar, kurser och seminarier. Jag har också hunnit med att vara VD för två företag och försöker använda mig av de erfarenheter som dessa utmaningar gav mig – såväl positiva som negativa. Egna upplevelser är viktigt för trovärdigheten, har jag lärt mig. Vad är det egentligen som är så spännande med utbildning? Jag har funderat mycket på den frågan. Förmodligen därför den ena dagen inte är den andra lik. Dessutom är varje publik i sig unik och man lär sig så länge man har elever som någon uttryckte det. Jag inser också att jag älskar det där särskilda ögonblicket där man de facto ser att polletten trillar ner. En glimt av möjlighet och insikt tänds. Jag kan då se att det vi skapat i samband med kursen kommer att starta positiva spiraler hemma hos kunderna. Känslan efter varje kurs är alltid densamma – en stor tacksamhet över att få arbeta med något så meningsfullt och givande. Lika stimulerande är det att arbeta med mina kollegor. Här är vi Effortianer - några ganska olika människor som formar en mycket intressant och utmanande helhet. Och med det gemensamma att vi vill göra en positiv skillnad som gör en skillnad. Humor är lika viktigt som ekonomi har vi sagt många gånger. Ta mig tusan om vi inte faktiskt menar det. Läs mer