Förstå grunderna i ISO 9001, 14001 och 45001

Under 2018 ska alla kvalitets- och miljöcertifierade organisationer ha uppdaterat sina verksamheter för att möta de uppdaterade kraven i ISO 9001 och ISO 14001. Dessutom publiceras ISO 45001 under året. Har ni koll på hur ni hanterar externa och interna frågor eller etablerar ett risktänkande?

Den här kursen ger dig en överblick över samtliga krav i de tre standarderna och hur de kan integreras för att ge en effektivare hantering och mer värde till verksamheten.

Information

Datum: 25 maj, 2018 Tid: 09:00 - 16:30 Plats: Gamla Almedalsvägen 19, 412 63, Göteborg Pris: 5200 kr
Lägg till i Min kalender
Utbildningsansvarig: Martin Freed Tel: 0706-95 97 96

Fler datum för utbildningen

Utbildningen ger dig

Tillsammans med praktiska exempel och tolkningar får du en överblick över kraven i standarderna ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och kommande ISO 45001. Du får förståelse för vad förändringarna innebär för dig och din verksamhet samt hur arbete med standardkrav kan integreras i det dagliga arbetet, styrning och utveckling. Syftet är att ge inspiration och förutsättningar att på hemmaplan påbörja arbetet med att stänga eventuella gap mellan nuvarande arbetssätt och standardkrav.

Från programmet

  • Kvalitet, miljö och arbetsmiljö – vad och varför?
  • Den nya gemensamma standardstrukturen
  • Genomgång av nyheter och förändringar
  • Standarderna – kapitel för kapitel
  • Övergångsregler
  • Utmaningar och möjligheter
  • Certifiering – hur och varför?
  • Förberedelse för gap-analys på hemmaplan

 

För att du som deltar ska få med dig så mycket utbyte som möjligt varvar utbildningen teori med praktiska exempel och övningar där du får dela dina perspektiv och ta del av de andra deltagarnas reflektioner.

För vem?

Utbildningen passar för dig som vill ha en överblick över viktiga kvalitets-, miljö-,  och arbetsmiljöfrågor samt hur standarder och certifiering kan driva en sund utveckling. Utbildningen lämpar sig för organisationer som är certifierade såväl som dem som funderar på en certifiering eller vill veta mer om vad det kan innebära.

Anmälan

Förstå grunderna i ISO 9001, 14001 och 45001

Anmälningstiden har gått ut


Tillbaka till alla utbildningar

Föreläsare

Martin Freed

Civilingenjör, MSc
Styrelseordförande, Managementkonsult och partner
Tel: 0706-95 97 96

Jag är mycket intresserad av ledarskap, utbildning och lärande och har de senaste tjugofem åren arbe...tat med professionell kompetensutveckling på lite olika sätt. För det mesta möter du mig som föreläsare och talare i samband med utbildningar, kurser och seminarier. Jag har också hunnit med att vara VD för två företag och försöker använda mig av de erfarenheter som dessa utmaningar gav mig – såväl positiva som negativa. Egna upplevelser är viktigt för trovärdigheten, har jag lärt mig. Vad är det egentligen som är så spännande med utbildning? Jag har funderat mycket på den frågan. Förmodligen därför den ena dagen inte är den andra lik. Dessutom är varje publik i sig unik och man lär sig så länge man har elever som någon uttryckte det. Jag inser också att jag älskar det där särskilda ögonblicket där man de facto ser att polletten trillar ner. En glimt av möjlighet och insikt tänds. Jag kan då se att det vi skapat i samband med kursen kommer att starta positiva spiraler hemma hos kunderna. Känslan efter varje kurs är alltid densamma – en stor tacksamhet över att få arbeta med något så meningsfullt och givande. Lika stimulerande är det att arbeta med mina kollegor. Här är vi Effortianer - några ganska olika människor som formar en mycket intressant och utmanande helhet. Och med det gemensamma att vi vill göra en positiv skillnad som gör en skillnad. Humor är lika viktigt som ekonomi har vi sagt många gånger. Ta mig tusan om vi inte faktiskt menar det. Läs mer