Arbetsmiljö – enligt ISO 45001

Äntligen kommer en internationell ISO-standard för arbetsmiljö – ISO 45001. Får ni frågor kring ert arbetsmiljöarbete? Är ni certifierade enligt OHSAS 18001? Att arbeta enligt ISO 45001 innebär att systematiskt förbättra arbetsmiljön och verksamheten.

Det behöver inte alls vara krångligt! Den här utbildningen ger förståelse för standardkraven och verktyg för att uppfylla dem på ett värdeskapande sätt.

Utbildningen ges i samarbete med Aktuell Hållbarhet.

Information

Datum: 23 - 24 maj, 2018 Tid: 09:00 Plats: Mindset Konferens, Mäster Samuelsgatan 60, Stockholm Pris: 14900 kr
Lägg till i Min kalender
Utbildningsansvarig: Martin Freed Tel: 0706-95 97 96

Fler datum för utbildningen

Utbildningen ger dig

Förberedelse och inspiration för ett framgångsrikt införande av ett systematiskt arbetsmiljöarbete enligt standarden ISO 45001. Utbildningen ger kunskap om hur ni kan tänka kring ISO-kraven för att göra er verksamhet mer framgångsrik samt certifierbar mot ISO 45001.

Utbildningen tar också upp strukturen som är gemensam med senaste versionerna av ISO 9001 och ISO 14001. Därmed förbättras möjligheterna till en effektiv samordning i hållbarhetsarbetet.

Du får i slutet av utbildningen möjlighet att sammanställa och prioritera arbetet med att stänga eventuella gap på hemmaplan.

Från programmet

  • Arbetsmiljöns tre dimensioner – fysiskt, psykiskt och social
  • Drivkrafter för arbetsmiljöarbetet
  • Hur bra är man om man är arbetsmiljöcertifierad?
  • ISO 45001:2018 – en översikt
  • Tolkningar och exempel
  • Jämförelse med ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001

Kursen avslutas med ett frivilligt skriftligt kunskapsprov.

För att du som deltagare ska få med dig så mycket utbyte som möjligt varvar utbildningen teori med praktiska exempel och övningar där du får dela dina perspektiv och ta del av de andra deltagarnas reflektioner.

För vem

Utbildningen vänder sig till dig som vill veta vad nya ISO 45001 innebär för din organisation.

Utbildningen lämpar sig för hållbarhets-, kvalitets-, miljö- eller arbetsmiljöchefer. Den är också utmärkt som kompetensutveckling för samordnare inom exempelvis hållbarhet, CSR med flera.

Anmälan

Arbetsmiljö – enligt ISO 45001

Anmälningstiden har gått ut


Tillbaka till alla utbildningar

Föreläsare

Martin Freed

Civilingenjör, MSc
Styrelseordförande, Managementkonsult och partner
Tel: 0706-95 97 96

Jag är mycket intresserad av ledarskap, utbildning och lärande och har de senaste tjugofem åren arbe...tat med professionell kompetensutveckling på lite olika sätt. För det mesta möter du mig som föreläsare och talare i samband med utbildningar, kurser och seminarier. Jag har också hunnit med att vara VD för två företag och försöker använda mig av de erfarenheter som dessa utmaningar gav mig – såväl positiva som negativa. Egna upplevelser är viktigt för trovärdigheten, har jag lärt mig. Vad är det egentligen som är så spännande med utbildning? Jag har funderat mycket på den frågan. Förmodligen därför den ena dagen inte är den andra lik. Dessutom är varje publik i sig unik och man lär sig så länge man har elever som någon uttryckte det. Jag inser också att jag älskar det där särskilda ögonblicket där man de facto ser att polletten trillar ner. En glimt av möjlighet och insikt tänds. Jag kan då se att det vi skapat i samband med kursen kommer att starta positiva spiraler hemma hos kunderna. Känslan efter varje kurs är alltid densamma – en stor tacksamhet över att få arbeta med något så meningsfullt och givande. Lika stimulerande är det att arbeta med mina kollegor. Här är vi Effortianer - några ganska olika människor som formar en mycket intressant och utmanande helhet. Och med det gemensamma att vi vill göra en positiv skillnad som gör en skillnad. Humor är lika viktigt som ekonomi har vi sagt många gånger. Ta mig tusan om vi inte faktiskt menar det. Läs mer