Nulägesanalys, en väckarklocka för Got Event

Fotografi på folkhav och fotbollsplan när supermatchen 2013 spelades på Ullevi i Göteborg. FOTO: Tommy Holl

Vilka är Got Event?

Got Event AB genomför ca 300 evenemang med ca 1,5 miljoner människor varje år på Göteborgs stora arenor Ullevi, Scandinavium, Gamla Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Frölundaborg. Bolaget har cirka 120 medarbetare, omsätter ungefär 120 miljoner kronor och ägs av Göteborgs stad.

 

Nulägesanalys och handlingsplan

Efter en extern revision konstaterades att det fanns brister avseende delegering av ansvar och det systematiska arbetsmiljöarbetet hos Got Event. Bland annat slog revisorn ned på synen på dokumentation. Arbetet från Efforts sida inleddes med en nulägesanalys med fokus på att finna gapen mellan verksamheten och kraven i lagstiftningen Systematiskt Arbetsmiljö (SAM) AFS 2001:1. Utifrån analysen sammanställdes och prioriterades de fortsatta åtgärderna i en konkret handlingsplan vars kärna var ett specialdesignat ledarskapsprogram riktade till chefer och nyckelpersoner.

 

”Efforts sätt att analysera, prioritera och presentera vårt nuläge och utmaningar avseende ledarskap, arbetsmiljö och hållbarhet var en väckarklocka för oss. Den konkreta handlingsplan som utarbetades banade väg för det fortsatta utvecklingsarbetet. Vi började alla att gå åt rätt håll”.

 

Lena Moen, HR Chef på Got Event

 

 

FOTO: Tommy Holl. Supermatchen 2013 spelades mellan Real Madrid F.C. och Paris Saint-Germain som lockade 44 262 besökare till Nordens största arena Ullevi.