Introduktion till Hållbarhet – vad, hur och varför?

Känns hållbarhetsbegreppet lite diffust? Börjar kunder och andra intressenter att ställa frågor kring CSR och hållbarhet? Har ni pratat om detta en längre tid utan att ni kommit igång på allvar? Om detta är frågeställningar som du står inför så är detta utbildningen för dig!

Information

Datum: 22 - 24 januari, 2020 Tid: 09:15 Plats: Gamla Almedalsvägen 19, hus C Pris: 14500 kr
Lägg till i Min kalender
Utbildningsansvarig: Martin Freed Tel: 0706-95 97 96

Strategi, systematik och engagemang för HÅLLBARHET

Känns hållbarhetsbegreppet lite diffust? Behöver du få starthjälp för att dra igång det systematiska hållbarhetsarbetet? Och hur kan vi skapa engagemang för hållbarhet och forma en hållbar strategi? Om detta är frågeställningar som du står inför så är detta utbildningen för dig! Få metoder och verktyg för att tydliggöra och prioritera vad hållbarhet konkret innebär för just din organisation. Med detta – tillsammans med tydliggjorda drivkrafter – som utgångspunkt skapas goda förutsättningar för att utveckla och genomföra en företagsstrategi med hållbarhetsfokus.

Introduktion till Hållbarhet – vad, hur och varför? är första modulen av fem i utbildningsprogrammet Diplomerad Hållbarhetsspecialist. Utbildningen går också utmärkt att gå som separat utbildning.

FÖR VEM?

Utbildningen Hållbarhetsspecialist är för dig du som arbetar som, eller har ambitionen att arbeta som hållbarhetsspecialist, hållbarhetschef, hållbarhetsstrateg, hållbarhetsexpert eller hållbarhetssamordnare  i näringslivet eller den offentliga sektorn.

Utbildningen vänder sig också till dig som arbetar som kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchef eller linjechef och vill ta ett större grepp om dessa frågor.

Praktisk information

För mer info se våra anmälningsvillkor.

INTRODUKTION TILL HÅLLBARHET – Program

Dag 1 (09.15–16.30): Vad och varför?

– Utbildningens upplägg: Vad är hållbarhet? –  presentation olika synsätt

– ”Ett företag som håller”

– Vad menas med intressenter? – externa och interna

– Workshop: Hållbarhet hos oss!

– Varför hållbarhet? – viktiga drivkrafter

– Vad är vårt Why?

– Workshop: Våra viktigaste drivkrafter

 

Dag 2 (08.30–16.30) Prioritera intressenters krav

– Vilka krav ställer intressenterna på oss?

– Workshop: Våra intressenter

– Väsentlighetsanalys – vad menas med detta?

– Hur prioritera kraven?

– Definiera resultatområden

– Workshop: Väsentlighetsanalys

 

Dag 3 (08.30–15.00) Strategi för hållbarhet

– Vad är en strategi? – från nuläge till målläge

– Koppling till vision, mål m.m.

– Företagskultur och värderingar

– Hållbarhetscanvas

Anmälan

Introduktion till Hållbarhet – vad, hur och varför?

Fyll i dina uppgifter

Fält markerade med * är obligatoriska.
Skicka in din Anmälan
Ett fel uppstod! Vänligen kontrollera alla fält.
Vill du prata med oss innan du bokar?
Ring 031 - 88 77 99

Föreläsare

Martin Freed

Civilingenjör, MSc
Managementkonsult och partner
Tel: 0706-95 97 96

Jag är mycket intresserad av ledarskap, utbildning och lärande och har de senaste tjugo åren arbetat... med professionell kompetensutveckling på lite olika sätt. För det mesta möter du mig som föreläsare och talare i samband med utbildningar, kurser och seminarier. Jag har också hunnit med att vara VD för två företag och försöker använda mig av de erfarenheter som dessa utmaningar gav mig – såväl positiva som negativa. Egna upplevelser är viktigt för trovärdigheten, har jag lärt mig. Vad är det egentligen som är så spännande med utbildning? Jag har funderat mycket på den frågan. Förmodligen därför den ena dagen inte är den andra lik. Dessutom är varje publik i sig unik och man lär sig så länge man har elever som någon uttryckte det. Jag inser också att jag älskar det där särskilda ögonblicket där man de facto ser att polletten trillar ner. En glimt av möjlighet och insikt tänds. Jag kan då se att det vi skapat i samband med kursen kommer att starta positiva spiraler hemma hos kunderna. Känslan efter varje kurs är alltid densamma – en stor tacksamhet över att få arbeta med något så meningsfullt och givande. Lika stimulerande är det att arbeta med mina kollegor. Här är vi Effortianer - några ganska olika människor som formar en mycket intressant och utmanande helhet. Och med det gemensamma att vi vill göra en positiv skillnad som gör en skillnad. Humor är lika viktigt som ekonomi har vi sagt många gånger. Ta mig tusan om vi inte faktiskt menar det. Läs mer