Cirkelikon med ett landskap, ett träd och solen

Miljöarbete – få det att hända! 

För att veta vad ni ska fokusera på inom miljöarbete måste ni först ha en bra bild av nuläget. Att genom en miljöutredning ta reda på företagets miljöaspekter är ofta ett naturligt första steg i att komma igång med miljöarbetet. När ni vet vart ni är behöver ni bestämma er för vart ni vill nå och skriva ner det i en inspirerande miljöpolicy. Sedan är det dags att rita kartan för hur ni ska ta er till ert mål och vidare till en hållbar och konkurrenskraftig verksamhet. 

Miljöpsykologi beteendeförändringnudging och andra verktyg 

Varför leder inte vår kunskap om människans miljö- och klimatpåverkan till mer handling? Många hyser miljövänliga värderingar, så vad är det som hindrar oss från att agera?  

För att vi ska nå våra miljö- och klimatmål måste vi ändra våra beteenden – men beteendeändring är lättare sagt än gjort. Vi orienterar oss i vardagen genom vanor och dessa kan vara svåra att bryta. För att nå en beteendeändring finns en rad verktyg och tekniker, till exempel nudging, som kan användas för att underlätta för fler hållbara val. Läs mer >>

Miljöcertifiering och miljömärkningar – styr upp och kommunicera ert miljöarbete! 

Funderar du och din organisation på en ISO 14001-certifiering, Svanen- eller KRAV-märkning? Eller kanske Miljödiplomering?  

Vad bra  det kommer ge er bättre ordning och ni kommer att få mer gjort! Kraven i de olika standarderna kan te sig lite otäcka till en början men egentligen är de en fullmatad kunskapsraket. Allt ni behöver tänka på i miljöarbetet helt enkelt. Med en miljöcertifiering eller -märkning kan ni också visa kunder och andra intressenter att ni jobbar aktivt för miljön och att ni ständigt vill bli lite (eller mycket) bättre.  

Läs mer om hur din verksamhet kan bli ISO-certifierad. Funderar ni på någon märkning, kontakta oss så kan vi berätta mer. 

Vill du veta mer om hur vi arbetar med miljö?
Kontakta: